În lumea modernă apar o mulțime de obiceiuri care pot fi incredibil de rele pentru sănătatea noastră.

Era modernă a adus o evoluție impresionantă la nivel tehnologic. Totuși, acesta este unul dintre motivele care predispun la apariția unor obiceiuri care sunt foarte dăunătoare pentru creierul nostru.

Fiind un organ complex și un proces pe care nu îl putem observa chiar atât de ușor la nivel fizic precum corpul nostru, creierul ajunge de cele mai multe ori să sufere. Acest lucru se întâmplă fiindcă nu suntem obișnuiși să avem grijă de sănătatea noastră mentală foarte bine. Nu am învățat încă să facem asta.

Principale obiceiuri moderne care ne pun în pericol sănătatea mentală sunt generale și produc aceleași efecte oricărei persoane. Nu contează dacă ai un alt ritm de viață sau un alt orar în care crezi că ești mai productiv. Dacă ar fi să înregistrezi cu atenție modul în care te simți și cât de productiv ești ai observa o diferență majoră.


obiceiuri

Inactivitatea creierului

Creierul tău suferă dacă este prea mult timp inactiv. Asta înseamnă că lipsa de activitate mentală dăunează sănătății mentale și face creierul să devină mai lent cu trecerea timpului. Cum tehnologia modernă a înlocuit multe dintre sarcinile curente, a preluat din funcțiile creierului.

Dacă mergem la magazin și vrem să calculăm ne vom folosi telefonul mobil în loc să ne gândim. Orientarea în spațiu este înlocuită de GPS și tot așa. Dacă ai impresia că ești multitasking, mai gândește-te! Creierul uman nu este adaptat să facă față unei activități simultane.

Da, există o atenție distributivă dar nu poate la o coordonare optimă a sarcinilor executate. Atenția distributivă este doar atât: concentrarea pe observarea mai multor lucruri deodată și s-a dezvoltat ca mecanism de supraviețuire. Dar coordonarea este cu totul altceva. Creierul tău suferă de suprasolicitare și asta nu doar că îl deteriorează pe termen lung, dar îl face și să fie mai neatent, ineficient și lent.