PSD vrea să participe la alegerile pentru Primăria Sectorului 3 cu un candidat propriu, după ce statutul lui Robert Negoiță este declarat incert.

După ce Robert Negoiță a anunțat că va candida la alegerile pentru Primăria Sectorului 3 din partea unui alt partid, Lucian Romașcanu a anunțat că PSD va avea un candidat propriu la alegeri.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat a mai adăugat faptul că statutul domnului Negoiță este incert, în interiorul PSD. Robert Negoiță  a ocupat rolul de primar al Sectorului 3  din Capitală. Acesta dorește să candideze la alegeri de această dată din partea Partidului București 2020. Partidul București 2020 este o nouă formațiune politică.


Care a fost reacția lui Lucian Romașcanu?

PSD va avea candidat propriu. (…) Trebuie organizaţia de Bucureşti a PSD să se mişte destul de repede, pentru că lucrurile sunt destul de avansate ca dată şi alegerile se apropie. Probabil că săptămâna viitoare, în două săptămâni, să avem numele pe care să vi-l spunem” au fost declarațiile lui Lucian Romașcanu.

Tot el i-a mai cerut domnului Negoiță să își dea demisia din PSD și să renunțe la postul de primar. După ce Robert Negoiță a declarat înființarea unei noi formațiuni politice, Romașcanu i-a cerut demisia din PSD. Totodată l-a obligat să demisioneze și din funcția de primar al Sectorului 3. Bărbatul a obținut funcția  ca membru al acestui partid.

Cererea de a se retrage din partid este una de bun simt pentru a clarifica ce direcție urmează să aleagă domnul Negoiță. Dar demisia din funcție nu este neapărat condiționată de apartenența la PSD așa cum și-ar dori domnul Romașcanu. Totuși, partidul a făcut o cerere de verificare a posibilei ilegalități în care se află domnul Negoiță. Doar că o demisie din funcție nu ar servi decât la atingerea unor orgolii politice.  Să nu uităm că urmează alegerile locale.

Totuși, domnul Negoiță ar fi nevoit să vină cu o decizie clară ” dacă are un nou proiect politic şi are atâtea cuvinte de reproş la adresa PSD”, așa cum replica Romașcanu.