După ce au petrecut mai bine de un an a bordul navelor de transport, mii de marinari au dezvoltat simptome de depresie.

De obicei navigatorii sunt la bord pentru perioade limitate de timp, între șase până la maximum nouă luni. Dar din cauza crizei medicale, mulți dintre ei au fost nevoiți să rămână la bordul navelor pentru mai bine de un an. Din această cauză, mulți dintre ei au acum simptome de depresie sau anxietate.

Restricțiile impuse de statele care s-au confruntat cu criza medicală presupuneau faptul că schimburile echipajului încă nu poate avea loc. Federația Internațională a Muncitorilor din Transporturi a estimat că numărul aproximativ de muncitori afectați este de 600.000.


Jumătate dintre ei se confruntă cu o ruină financiară tot din cauza problemelor generate de verificări. Federația explică faptul că nu există nimic mai neliniștitor pentru un navigator decât să se confrunte cu o problemă financiară. În plus, apar probleme de gestiune deoarece majoritatea navigatorilor aveau contracte de muncă semnate pe un termen limitat de timp.

Multe guverne au fost nevoite să îngreuneze schimburile muncitorilor de pe navele de transport din cauza situației delicate cu care s-au confruntat statele lor în perioada crizei medicale. Anumite porturi au fost chiar blocate pentru anumite perioade de timp.

După problemele raportate la navigatorii cu simptome de anxietate sau depresie, s-a adăugat și claustrofobia. Mulți dintre ei, pe lângă faptul că nu și-au mai văzut familia de foarte mult timp, au pierdut și momente importante din viața acesteia. Au existat multe nașteri sau decese.

Ce spune un fost marinar?

Ben McInnes, care a lucrat la mare timp de 12 ani, a spus cu referire la Marea Britanie că:

„Va fi o mare depresie și anxietate în jurul flotei. Tot ceea ce facem ca națiune insulară s-a rotit în jurul navigatorilor care aduc mărfuri în Marea Britanie și exportă mărfuri din Marea Britanie. Indiferent dacă este mașina pe care o conduci sau combustibilul pe care îl folosește, sau banana pe care o decojești, toate au venit aici din Columbia prin Portsmouth. Totul vine pe o navă. Și acum muncitorii sunt prizonieri involuntari pe acea navă, deoarece nava va continua să fugă.”