O insulă privată aflată în largul coastei Irlandei a fost vândută pentru 6,3 milioane de dolari. Aceasta cuprinde trei plaje, șapte case și animale sălbatice. Cumpărătorul anonim nici nu a vizitat locația înainte de a realiza tranzacția.

Horse Island se întinde pe 157 de acri și se află în sud-estul continentului irlandez. Negocierile au avut loc pe WatsApp în cea mai mare parte. Cumpărătorul anonim este un european. Acesta a văzut insula numai video înainte de a o cumpăra. El este unul dintre cei mai bogați oameni care au căutat recent insule private în timpul crizei medicale.

Istoria insulei din Irlanda

Insula oferă peisaje verzi accidentate și dispune de o casă principală și mai multe cabane cu privire la Oceanul Atlantic. În această zonă s-a dezvoltat o mică industrie a cuprului în secolul al XIX-lea. De aceea, există multe mine înșirate pe toată suprafața insulei.


În anul 1841, populația acesteia atinsese 137 de locuitori. Însă în anul 1960 toți au plecat conform agențillor imobiliari Montague Real Estate. Tot insula dispune de un dig privat pentru feriboturi și bărci, un helipad, un cazino și o sală de sport. Dar aceasta nu e tot.

Locația dispune de un teren de tenis și de o „casă de naufragiu”. Și pentru a fi independentă, insula are propriile sisteme de electricitate, apă și canalizare, precum și drumuri private care traversează insula. Casa principală are 4500 de metri pătrați ca suprafață și șase dormitoare. Casele de oaspeți, mai micuțe, sunt la o distanță scurtă de aceasta

insulă

Agenții imobiliari au fost din ce în ce mai constrânși să utilizeze mediul online pentru a face vizionări în timpul crizei medicale. Chiar și așa, cererea pentru insulele private a crescut. Din martie, experții spun că potențialii cumpărători sau chiriași din lumea întreagă, au dezvoltat un interes aparte pentru insulele private. Acestea sunt spații sigure, în care aceștia pot fi complet izolați sau retrași alături de familie și apropiați.