Proprietarul lanțurilor de restaurante italiene Zizzi și Ask a declarat că va închide 75 de locații. Acest lucru înseamnă că aproximativ 1200 de locuri de muncă vor fi pierdute.

Administrarea grupului Azzurri care deține lanțul de paste Coco de Mama, a fost vândută către TowerBrook Capital Partners. Această tranzacție va păstra deschise aproximativ 5000 de locuri de muncă. Compania a declarat faptul că pe aceasta, criza medicală a lovit-o foarte puternic. Din acest motiv a trebuit să închidă sau să vândă multe locații.

„Criza medicală a avut un impact profund asupra sectorului de mese casual, aducând multe întreprinderi precum a noastră în impas”, a declarat Steve Holmes, directorul executiv al grupului Azzurri.

zizzi
„În ciuda faptului că suntem un operator de succes, pierderea imediată a veniturilor în timpul blocării a însemnat că a trebuit să luăm unele decizii incredibil de dificile pentru a proteja afacerea pe termen lung. Cu o tristețe profundă, acest proces va avea ca rezultat închiderea permanentă a mai multor site-uri.  Și necesitatea să ne luăm la revedere de la angajații apreciați foarte mult de pe brandurile noastre.”

Ce se întâmplă cu lanțurile de magazine?

Luna trecută, Restaurant Group care dețin Frankie și Benny’s au declarat la rândul lor că sunt nevoiți să reducă numărul muncitorilor săi. Se pare că ar fi vorba despre aproximativ 3000 de lucrători comerciali după ce vor fi închise 125 de locații. Luna aceasta, doi dintre cei mai mari retaileri din Marea Britanie au anunțat alte reduceri de personal.

High Street, John Lewis și Boots au declarat că vor fi nevoiți să concedieze aproximativ 5300 de persoane. Aceste schimbări sunt produse pe fondul veștilor că sprijinul economic din partea cancelarului Rishi Sunak nu va fi suficient pentru a menține locurile de muncă a milioane de muncitori.

Din acest punct de vedere, criza începe deja să se resimtă în occident. Chiar dacă nu a ajuns atât de profund și în România trebuie să fim pregătiți pentru această posibilitate. Pe piața economică din România s-au luat deja măsuri preventive pentru a diminua impactul crizei, dar efectele vor fi unele imposibil de prezis.