Te-ai gândit vreodată câte beneficii îți poate aduce acest aliment care este atât de utilizat în alimentația românilor? Ei bine, ceapa conține diverse vitamine sănătoase precum Vitamina B6, Vitamina B, dar și fier, magneziu, fosfor, calciu și mangan. Acestea stopează în mod natural unele infecții și sporesc rezistența organismului. Totodată, conține și mulți alți compuși cu efecte miraculoase pentru tine.

Ceapa este folosită din cele mai vechi timpuri, fiind introdusă în alimentație în mai multe forme. Specialiștii recomandă utilizarea cepei crude în salate, dar și sub formă de ceai precum și călită, dar și coaptă. Ceaiul de ceapă înlătură eficient simptomele răcelii, acționând eficient și împotriva disconfortului provocat de durerile în gât.

De asemenea, prin conținutul bogat de sulf ceapa protejează eficient ficatul. Medicii recomandă consumul acestei legume și pentru bolnavii de diabet, căci prezența cromului în componența legumei reglează toleranța la glucoză și scăderea insulinei din corp. Dacă suferiți de constipație cronică și flatulență, vă poate ajuta dacă o consumați regulat și în cantități potrivite.


Aceasta conține un carbohidrat numit fructooligozaharid care reușește să restabilească confortul florei intestinale. O altă substanță prezentă în ceapă se numește Quercetina și acționează la nivelul sistemului muscular și osos, iar din această cauză sportivilor le este recomadat ca în mesele lor să introducă această legumă.

Beneficii pe care le aduce consumul de ceapă organismului tău

Ceapa rezolvă și problemele cu părul!

Totodată, ceapa poate fi folosită și pentru părul dumneavoastră, oferindu-i un aspect sănătos și ajutându-l să se regenereze. Sucul de ceapă combate mătreața, mâncărimile, dar și acneea scalpului. Una dintre problmele  cu care se confruntă multe persoane este aceea a căderii părului, însă contribuie la regenerarea foliculilor firului de păr oferindu-i în același timp rezistență. Astfel, gospodinele au șansa de a se folosi de acestă legumă nu doar pentru consumul zilnic, ci și pentru îngrijirea personală. Trebuie menționat și faptul că Vitamina C previne îmbătrânirea pielii.