Eleonore de Habsburg și Jerome d’Ambrosi s-au iubit de la prima întâlnire și nu și-au mai văzut viața unul fără celălalt. Acum s-au căsătorit și au o viață înainte să își dovedească unul altuia că nu au luat o decizie pripită.

Strănepoata ultimului împărat al Austriei, Eleonore de Habsburg, s-a căsătorit cu pilotul belgian de Formula E, Jerome d’Ambrosio. Deși ceremonia religioasă a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, ceremonia civilă a fost una de excepție. Se pare că ceremonia a  loc la Monaco, așa cum cei doi soți și-au dorit.

Mirele, Jerome d’Ambrosio, în vârsta de 34 de ani și mireasa, în vârstă de 26 de ani, au fost însoțiți doar de membrii familiei și rudele apropiate. Printre acestea s-au aflat și părinţii Eleonorei.  Karl de Habsburg este şeful fostei familii imperiale, iar soția sa, Francesca Thyssen-Bornemisza, o patroană a artelor. Toate aceste detalii au ieșit la iveală în urma unor declarații făcute de către apropiații familiei.

Eleonor de Habsburg și Jerome d”Ambrosio  s-au cunoscut în urmă cu trei ani, în timpul unui zbor de la  Londra la Nisa. În prezent Eleonore lucrează ca designer de bijuterii. Străbunicul ei, împăratul Carol I, a părăsit tronul în 1918 după ce Austro-Ungaria a pierdut Primul Război Mondial.


Eleonore de Habsburg, s-a căsătorit cu un pilot de Formula 1

De la pilot de curse, la mire

Jerome d’Ambrosio este unul dintre cei mai experimentați șoferi de curse stradale. El a avut o activitate scurtă ca pilot de Formula 1. Prima sa cursă a avut loc în Australia în anul 2011 iar ultima încheindu-se în Italia, un an mai târziu. D’Ambrosio a avut parte de prima sa victorie ca pilot de curse de Formula E în 2015, a doua victorie fiind obținută un am mai târziu, în 2016.  În ambele cazuri victoria s-a datorat descalificării din competiție a  lui Lucas di Grassi. Se pare că la cea de-a treia cursă câștigată, din 2019, a participat și actuala sa soție.