Intelectul uman poate fi stimulat prin multe mijloace, căci inteligența este o calitate esențială care ne definește ca oameni într-o socitate.

De aceea, mulți specialiști recomandă pentru ridicarea nivelului de inteligență jocuri de strategie. Pe lângă acest aspect, trebuie să ținem seama de faptul că aceste jocuri, pe lângă faptul că dezvoltă aptitudinile mintale, reprezintă și o ocupație pentru timpul liber.

Jocurile de strategie care dezvoltă inteligența, stimulează memoria și gândirea logică și sunt foarte căutate atât în rândul adulților, dar și al tinerilor. Astfel, multe jocuri te vor învăța ce înseamnă răbdarea, dar și competiția.

Jocuri de strategie care îți dezvoltă inteligența fără să îți dai seama


Îți punem la dispoziție cele mai interesante jocuri de strategie:

Șahul – acest joc se bazează pe gândirea logică, dar și pe o concentrare puternică. Ca jucător de șah, trebuie să anticipezi mișcările adversarului și să calculezi cu precizie fiecare mișcare. Șahul este recomandat de către specialiști pentru copii, căci acest joc poate crește IQ-ul unei minți aflate în dezvoltare.

Puzzel – este recunoscut ca fiind un joc antrenant și captivant. Elface parte din categoria jocurilor ce nu au o limită de vârstă. Jucătorii învață să nu renunțe atunci când întâmpină obstacole. Perseverența este fundamentul acestui joc.

Cubul Rubik – jocul acesta contribuie la dezvoltarea concentrării. Jucătorii învață ce este răbdarea. Pentru că este un joc complicat, cubul rubik atrage atenția și prin faptul că sporește capacitatea de a memora, dar și de a lua decizii eficiente într-un timp scurt.

Monopoly– acest joc de socitate care ne învață cum să gestionăm investițiile imobiliare, ne dezvoltă răbdarea, dar ne arată și cum să fim buni investitori și vânzători.

Sudoku- este un alt joc de tip puzzel care stimulează competențele matematice. Creierul este foarte receptiv la jocurile acestea de tip puzzle și va fi în permanență activ.

Aceste jocuri sunt metode foarte eficiente de a avea o minte  tânără, dar sunt și metode prin care îți poți face prieteni!