Traseele montane din România sunt renumite pentru priveliștea pe care le-o oferă oamenilor. Curajoșii care se încumetă să pornească la o astfel de drumeție beneficiază de foarte multe avantaje. Bucuria de a admira frunzele copacilor, păsărelele cântând sau un apus de soare în vârful muntelui sunt lucruri pe care viața de la oraș nu ți le poate oferi.

Deși este plăcut să mergi pe munte, dacă nu ești un drumeț profesionist, ar trebui să nu te aventurezi pe următoarele trasee:

Jepii Mici

Acest traseu este foarte repede ales de turiști, dar totodată și foarte periculos. De-a lungul timpului, acesta a făcut foarte multe victime, tocmai pentru că cei veniți pe munte nu erau suficient de pregătiți. De obicei turiștii sunt tentați să parcurgă acest traseu tocmai pentru că este o modalitate destul de ușoară de a ajunge de la Bușteni până pe Platoul Bucegi. Totuși, prezența stâncilor, a pantei sau pur și simplu a alunecărilor de teren poate fi fatală.


 

Este recomandată explorarea acestui traseu pentru persoanele experimentate, care cunosc foarte bine puterea muntelui. Aceștia au nevoie de o rezistență fizică mai mare decât a oamenilor obișnuiți. Să nu uităm și faptul că acest traseu poate fi urmat doar în lunile iunie- septembrie. În restul anului accesul este strict interzis.

La Lanțuri

Acest traseu montan este inclus în categoria celor mai grele trasee, deoarece este marcat aproape în totalitate cu lanțuri. De aici provine și numele. Traseul pornește de la Zăplazși se încheie aproape de Vârful Omu. Din păcate, mulți oameni și-au pierdut viața pentru că au ignorat avertizările și s-au avântat în necunoștință de cauză.

Custura Sărații

Este considerat de mulți aventurieri ca fiind cel mai periculos traseu din România. Acesta se întinde pe o lungime de 1, 3 km și se află în munții Făgăraș. Fiecare părticică din traseu reprezintă o adevărată provocare chiar și pentru cei mai experimentați, deoarece oricând se poate întâmpla o nenorocire. Vântul, ploaia și zăpada sunt principalii dușmani ai drumeților.