Filele cărților de istorie nu sunt pline doar de personalități extraordinare cu fapte demne de admirat. Pe lângă cei care sunt văzuți drept adevărate exemple, își fac loc și eroi negativi, ale căror firi și acțiuni au îngrozit de-a binelea societatea lor contemporană.

De la Vlad Țepeș la Jack Spintecătorul, iată 5 dintre cele mai terifiante personalități ale istoriei

Figuri terifiante ale istoriei. Aceste personalități încă reușesc să producă spaimă

 

  1. Vlad Țepeș

Vlad al III-lea Dracul, sau Vlad Țepeș, după cum i-a rămas numele în istorie a fost conducătorul Valahiei la sfârșitul secolului al XV-lea. Era cunoscut pentru modalitățile groaznice în care își pedepsea dușmanii. În timpul domniei sale, mii de oameni și-au găsit sfârșitul, fiind uciși în cele mai barbare moduri posibile. Acestora li se tăiau capetele, diferite membre, chiar și pielea uneori. Metoda de omorâre care l-a consacrat a fost trasul în țeapă, un mod crud de a-și face dreptate.

  1. H. Holmes

H.H. Holmes este renumit pentru castelul său de 3 etaje din Chicago, unde își ținea bine ascunsă camera de tortură. Majoritatea victimelor sale erau femei tinere pe care le ademenea și le ucidea apoi fără milă. Le axisfia cu gaz, apoi făcea tot felul de experimente macabre pe corpurile lor. Numărul victimelor sale de ridică la 27, însă a fost condamnat pentru doar 4 dintre ele.

  1. Jack Spintecătorul

Jack Spintecătorul nu este un personaj ficțional. A trăit în Londra în secolul al XIX-lea și a îngrozit lumea cu faptele sale. Era considerat un bărbat nebun, care ucidea prostituate pe străzile întunecate ale orașului. Le prindea, apoi le tăia fără milă gâtul. Nu a fost prins niciodată, însă seria victimelor sale s-a încheiat în anul 1892.

  1. Rasputin

Grigori Rasputin a fost un călugăr care credea în izbăvirea prin păcat. S-a bucurat de protecția Țarinei Alexandra Feodorova, de care a și abuzat. Era cunoscut pentru destrămarea sa sexuală și excesul de alcool. A fost omorât într-un final, fiind împușcat de 7 ori. Cadavrul lui a fost aruncat apoi în apele râului Neva.

  1. Elizabeth Báthory

Elizabeth Bathory sau “Contesa Sângeroasă ” este considerată ca fiind una dintre cele mai crunte femei din istorie. A trăit în secolul al XVI-lea în Ungaria și a fost o femeie de viță nobilă.  Se credea că face baie în sânge de fecioare, pe care le ademenea la castelul său și le ucidea. Astfel, legenda spune că se păstra tânără.