În ultima perioadă vegetarianismul a devenit o mare modă pentru populația globului. Mulți au optat pentru acest stil de viață după ce au descoperit că se simt mult mai bine în pielea lor. Studiile au arătat că pe viitor fermele de animale nu vor mai putea satisface cererea crescută de carne, iar fructele și legumele vor deveni esențiale pentru oameni. 

Dar totuși, de unde a început vegetarianismul? Se spune că încă din perioada lui Pitagora oamenii au realiat că animalele sunt și ele suflete și au renunțat să le mai sacrifice. Însuși Pitagora a eliminat de la mesele lui carnea, iar toți ucenicii lui l-au urmat, împărtășind lumii întregi acest nou concept. Treptat, adepții vegetarianismului au adăugat noi scopuri acestui stil de viață, uneori degenerând de la scopul inițial.

vegetarianismul

Ce mănâncă vegetarienii?

Stilul de viață al vegetarienilor nu este unul foarte complicat. Aceștia consumă doar fructe, legume, semințe și cereale. În timp, unii dintre adepți au hotărât pentru sănătatea lor că ar fi mai bine să adauge și alte alimente. Unii dintre ei au adăugat laptele, ouăle sau peștele. Totuși, la origini se consideră că doar alimentele de natură vegetală ar trebui să fie consumate.


Veganii sunt o categorie de oameni care duc vegetarianismul la extreme. Aceștia pe lângă că elimină carnea din meniu, aleg să nu mai folosească niciun produs al animalelor. Blana, pielea sau mierea albinelor ies clar din discuție.

Medicii au decis că nu ar trebui să se implice prea mult în viețile oamenilor. Aceștia pot doar să facă anumite recomandări și să le aducă acestora la cunoștință toate riscurile. Însă, chiar și medicii au rămas surprinși de modul în care bolnavii sau vindecat în urma schimbării stilului de viață. Chiar și cei care se aflau în stadii agresive ale bolii, au reușit să se vindece prin minune.