„Liceenii” este una dintre cele mai iubite producții cinematografice românești. Realizat în anul 1986 sub regiat lui Nicolae Corjos, filmul a reprezentat un adevărat succes. Personaje ca Ștefan, interpretat de Tudor Petruț, au rămas în inimile românilor de pretutindeni.

Tudor Petruț a țintit către lucruri mult mai mari însă, după ce a fost lansat”Liceenii”. Abia terminase facultatea și reușise deja să-și creeze un nume în industria cinematografică românească. Tânăr și plin de vise, s-a hotărât să-și îndeplinească “visul american”. S-a mutat în SUA, iar de acolo a încercat să-și construiască un nume.

Se pare totuși că actoria nu a fost calea lui în viață. Cum în România avusese deja mare succes, a vrut să-și încerce norocul și în America. Nu s-a bucurat însă de succes, așa că s-a hotărât să se reorienteze profesional.

Se pare că personajul său din „Liceenii”, Ștefan, i se potrivea mai bine decât ne-am fi așteptat vreodată. Tudor și-a continuat studiile și  a reușit să își dea licența în pedagogie. A ales să predea matematica, călcându-i astfel pe urme lui Isoscel, cea care îl îndrăgea atât de mult.


Ipostaza de cadru didactic i-a plăcut atât de mult, încât se ocupă de asta chiar și în prezent.

Ți-l mai amintești pe Ștefan, din "Liceenii"? Cu ce se ocupă actorul Tudor Petruț acum

Tudor Petruț nu a renunțat la pasiunea sa pentru cinematografie, însă aceasta a rămas pe plan secundar acum

„Am dat examene de licență pedagogică, aflând că se caută profesori de matematică. Fiind absolvent de liceu de mate-fizică – până și în film eram favoritul profei de mate Isoscel – […] deci știind ceva științe exacte, mi-a fost extrem de ușor să iau examenele. Și să mă obișnuiesc cu programa analitică californiană, mult sub nivelul educației secundare românești de pe vremea mea. Nu a trecut mult timp și am găsit un post de profesor și am rămas în învățământ de atunci.”, a povestit Tudor Petruț.

Tudor nu a uitat însă de România și de fanii pe care i-a avut aici. Lucrează din greu la un scenariu pentru un serial tv, pe care plănuiește să-l lanseze aici. De asemenea, participă regulat la Radio România Actualități, unde poate fi auzit în fiecare miercuri.