Prima zi de școală este o amintire de neuitat pentru toți oamenii. Dacă mai există și poze de la acea vreme, este minunat. Celebritățile din România au postat pe rețelele de socializare fotografii cu primele momente când erau școlari. Cum arată Teo Trandafir, Loredana Groza, Delia sau alți artiști autohtoni?

Anul școlar 2020 este unul cu siguranță de neuitat. Nu a venit în circumstanțe tocmai plăcute și elevii și liceeni trebuie să respecte anumite reguli pentru a putea fi prezenți la orele de curs. Pe lângă uniformă și ghiozdanul cu rechizite, școlarii și preșcolarii trebuie să aibă asupra lor mască de protecție. Cu toate acestea, celebritățile din România sunt nostalgice când se apropie prima zi de școală și au postat fotografii de când erau bobocei pe băncile școlii. În același timp au povestit ce senzații au trăit în primele ore de învățăcei.

Elena Gheorghe a publicat o fotografie din prima zi de școală în care deschide abecedarul. Cântăreața a declarat că a fost foarte emoționată atunci când a pășit pragul școlii și avea o temere. Se gândea mereu cu cine o să stea în bancă, dar a avut noroc, după cum chiar ea spune. Sora ei mai mare este cea care i-a fost colegă.

Norocul meu a fost că stăteam cu cineva drag in bancă: cu surioara mea Ana, care era si mai si decât mine, dar ne aveam una pe cealaltă si asta conta si contează si acum cel mai mult! Love you, sis!

Una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare de știri din România, Andreea Esca, a început primul an școlar cu o poreclă. Deoarece era foarte mică de statură de nici nu părea fetiță în clasa I, mulți o alintau ,,piticot”. Își amintește cu drag de primele clipe de elevă. Purta uniforma specifică și pe cap avea o bentiță albă. Femeia de televiziune era tunsă băiețește la acea vreme. Ulterior a mai crescut și a devenit domnișoară în toată regula.

Când eram mică eram foarte, foarte micuță de înălțime și toată lumea se aștepta, când mă întreba ceva, să răspundă cineva cu o voce subțire. Și eu aveam o vocea foarte groasă, speriam pe toată lumea

Cum arătau alte vedete în uniformă școlară
Una dintre cele mai voci feminine din România, Delia, a fost foarte emoționată când a sunat clopoțelul primului an școlar din viața ei. Ei bine, își amintește cu amuzament că arăta ca un băiețel blond cu ochi albaștri și uniforma era bărbătească. Chiar și așa, a fost foarte simpatică. În momentul în care fotograful a imortalizat-o, aceasta a făcut ochii mari și poza a ieșit superb. Și în prezent, jurata de la iUmor a declarat că îi place să poarte îmbrăcăminte bărbătească la filmări.

Colega Deliei de la XFactor, Legendara Loredana Groza, a avut și coroniță în prima zi de elevă. Cu părul împletit într-o codiță dată într-o parte, cântăreața din Bacău s-a îmbrăcat în uniforma specifică și a pornit cu pași mărunți spre o nouă etapă a vieții. A studiat școala primară și gimnaziul la Onești, orașul natal. A fost o fetiță privilegiată căci a avut-o învățătoare chiar pe mama ei. Așadar a primit o bună educație atât în cei 7 ani de acasă cât și în clasele primare.

Teo Trandafir este într-adevăr de nerecunoscut. Au trecut 46 de ani de la prima zi de școală pentru prezentoarea TV și cu trecerea anilor, trăsăturile feței s-au schimbat. Și aceasta a purtat o uniformă diferită de ce se vede în prezent. A postat o fotografie în care privirea nu era la cadru, așa cum se făceau fotografiile în anii 80.

 

Dacă pănă acum am prezentat doar eleve, a venit rândul unui binecunoscut bărbat din showbiz să spargă gheața. Smiley a fost pe cât de vesel, pe atât de speriat că va întârzia din prima zi de școală. Cu o cravată promițătoare și un zâmbet de ștrengar, cântărețul a fost foarte fotogenic și are o fotografie superbă din viața de elev.

Adelina Pestrițu

Bogdan Vlădău