PSD obligă Guvernul să majoreze pensiile cu 40%. O decizie în acest sens a fost luată în comisiile de buget-finanțe din Parlament, odată cu adoptarea rectificării bugetare. Ea va ajunge la votul final săptămâna viitoare. Totodată, aleșii au decis majorarea salariilor profesorilor

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%, astfel că a rămas în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede creșterea cu 40%.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

În aceeași ședință, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, adică din acest an. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.


Rectificarea bugetară ar putea fi aprobată săptămâna viitoare în plenul Parlamentului, după care va merge la președinte pentru promulgare.