Un agresiv urs a atacat un grup de muncitori pe traseul spre Cascada Urlatoarea, la Busteni.

Animalul este extrem de agresiv si a muscat din bara autospecialei de jandarmi trimisa la locul incidentului.

Populatia a fost avertizata prin mesaj RO Alert. Momentan nu exista informatii ca ar fi victime.

”Astazi, 09.10.2020 in jurul orelor 09.30 in Busteni, pe traseul spre Cascada Urlatoarea a fost semnalata prezenta unui urs agresiv. In zona s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenta animalului, actionandu-se pentru securizarea perimetrului, instiintarea prin intermediul mesageriei RO ALERT despre existenta pericolului”, se mentioneaza in comunicatul transmis de IJJ Prahova.


La fata locului se deplaseaza specialisti veterinari si paznicul de vanatoare pentru a solutiona situatia.

”Animalul este agresiv, posibil sa fie si ranit”, au mai anuntat jandarmii.

Surse locale au precizat ca animalul a muscat din bara autospecialei de jandarmi care a fost trimisa la locul incidentului.

De asemenea, salvamontistii mentioneaza ca uesul a atacat un grup de muncitori.

”Avertizare: urs ranit si agresiv pe poteca turistica spre Cascada Urlatoare. Evitati zona! Ursul a atacat un grup de muncitori si a muscat din masini”, au anuntat salvamontistii.

Salvamontistii, jandarmii, administratia parcului si a fondului de vanatoare asigura perimetrul, ca niciun turist sa nu se apropie de locul unde este animalul.

Avertizare: urs ranit si agresiv pe poteca turistica spre Cascada Urlatoare. Evitati zona! Ursul a atacat un grup de muncitori si a muscat din masini.Upgrade: se pare ca ursul este intr-o stare din ce in ce mai rea, pentru ca de aproape o ora nu s-a mai miscat din acel loc. Salvamontistii, jandarmii, administratia parcului si a fondului de vanatoare asigura acum perimetrul, ca niciun turist sa nu se apropie.

Gepostet von Salvamont Busteni am Freitag, 9. Oktober 2020