Vremea se răcește, iar termometrele vor arăta cu până la 12 grade Celsius în minus. Meteorologii anunță ploi, ninsori și viscol

Toamna începe să își intre în drepturi, astfel că meteorologii anunță ploi, ninsori și viscol pentru următoarea perioadă. De asemenea, termometrele vor începe să arate cu până la 12 grade Celsius îm minus.

  • Meteorologii anunță schimbarea vremii.
  • Scad temperaturile cu până la 12 grade.

Începem săptămâna cu vești mai puțin bune, însă normale pentru perioada calendaristică în care ne aflăm.

Dacă până acum ne-am bucurat de temperaturi  peste limita normală, acum toamna este hotărâtă să își intre în drepturi depline și să pună stăpânire pe toată România.

Conform specialiștilor, schimbarea de vreme se va observa în zilele următoare, când termometrele vor arăta mai puține grade, chiar cu până la o diferență de 12 grade Celsius.


Se pare că răcirea bruscă ce va urma este cauzată, anunță Administrația Națională de Meteorologie, de un aer rece ce va pătrunde chiar azi pe teritoriul țării noastre.

Toamna își intră în drepturi, iar termometrele vor arătă cu până la 12 grade Celsius în minus

Chiar dacă astăzi, 12 octombrie, în unele zone se va mai arăta soarele, în altele, precum în sud-vest și centru, deja a început să se răcorească, iar de mâine temperaturile vor fi în scădre cu 10 sau 12 grade Celsius.

Astfel că, ploile vor pune stăpânire pe majoritatea țării, iar în zonele de munte vor exista chiar și ninsori însoțite de viscol și ceață.

Totodată, la această oră, vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri locale în sudul Banatului, precum şi în zona montanã înaltã, iar ceața este prezentă în Transilvania, Moldova, în estul Munteniei şi în Dobrogea.