A fost înființată o nouă poliție în România. Aceasta s-a înființat prin ordonanță de urgență și va avea structuri în toată țara. Este vorba despre Poliția Animalelor, care se va asigura de protejarea și salvarea animalelor, având în vedere că s-au intensificat episoadele de brutalitate asupra necuvântătoarelor. Noua structură va intra pe poziții în următoarea perioadă, iar autoritățile sunt foarte încrezătoare în privința ei.

Noua Poliție a Animalelor

Noua Poliție a Animalelor a fost înființată în urma unei ordonanțe de urgență, adoptată miercuri seara de către Guvern, conform declarațiilor lui Marcel Vela. Proiectul se afla în  discuție de mai multe luni de azi, iar acum este pe punctul de a se materializa. În urma mai multor discuții cu specialiști în domeniu, cu asociații de protecție a animalelor, s-a adoptat acest program extrem de important. Imediat după ce ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial, se va demara și organizarea Poliției Animalelor.

Poliția Animalelor va avea 488 de angajați, plus 88 de medici veterinari și va avea structuri în toate județele din țară. În următoarele 60 de zile vor fi organizate concursurile, vor avea loc anagajările și va fi implementată noua ramură a poliției. Structura va fi dotată la cel mai înalt nivel și vor fi asigurate chiar și autoutilitare care să îmbunătășească procesul de salvare a animalelor, pentru ca polițiștii să ajungă în timp util unde este nevoie de ei.