Copiii care fac sport vor primi bani lunar. Camera Deputaților a adoptat proiectul MTS

Marți, 27 octombrie, Camera Deputaților a adoptat proiectul Ministerului Tineretului și Sportului.

Acesta prevede acordarea sportivilor de performanță tichete lunare în valoare de 150 de lei.

Aceste tichete pot fi utilizate doar pe teritoriul României și pot fi valabile timp de un de zile.

De acest bonus vor putea beneficia copiii care s-au născut între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2014, pe care niciun club sportiv nu i-a mai legitimat până acum și care se legitimează între 8 septembrie și 30 noiembrie 2020.


Camera Deputaților: tichete de 150 de lei pe lună pentru sportivii de performanțe

„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă”, se arată în propunerea legislativă.

Aceste vouchere vor fi acordate de către MTS fără discriminări și sunt date exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor în ceea ce privește practicarea sportului de performanță. Tichetele pot fi folosite doar în România.

„Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul

României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens”, mai prevede textul adoptat.

Tichetul fiecărui sportiv va avea termen de valabilitate un an de la data la care a fost emis.

Copiii pot fi înscriși la orice club sportiv, de stat sau privat, care are CIS (Certificat de Identitate Sportivă).

Cererea de pentru tichet putea fi depusă de către unul dintre părinți sau de către tutorele legal al minorului. scrie fanatik.ro