A murit George Mariș, cel mai bun concurent de la Ninja Warrior. Sportivul în vârstă de 32 de ani s-a prăbușit cu parapanta de pe Vârful Caraiman.

George Mariș s-a remarcat în urmă cu doi ani la concursul Ninja Warrior de pe PRO TV. A cucerit publicul nu doar cu ajutorul calităților sale atletice, ci și prin modestia de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

„George Maris amenajează trasee de cățărat la diferite săli din țară. Pentru el cățăratul e un motiv bun pentru a cunoaște locuri și oameni noi. Atuul lui în această competiție este o combinație între agilitate si forță„, a fost o parte din descrierea concurentului care a participat la Ninja Warrior.

Pasiunea sa pentru escaladă l-a urcat de multe ori pe podiumuri, fiind extrem de apreciat în domeniu. În plus, tânărul era un adept al speed flying-ului din România. Acest sport presupune utilizarea unei parapante de mici dimensiuni, care permite sportivilor să atingă viteze mari, de până la de 100 km pe oră, aproape de stânci.

„Un sport de mare risc. Piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă. Bănuiesc, adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, e un om de munte şi cunoştea pericolele’, susține un salvamontist.

Anunțul privind decesul său a fost făcut de Salvamont Bușteni.

„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa, în jurul orei 8, că unul din grupul lor a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut pe stâncă practic câteva sute de metri, nu avea nicio şansă să supravieţuiască’, a precizat Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni.

„Bănuim că a fost o decolare ratată. Ne pare foarte rău, pentru că îl cunoșteam pe băiat, e un foarte bun alpinist. E un om de munte și cunoștea pericolele’, a transmis și salvatorul montan Andy Mihai, conform PRO TV.