Ludovic Orban, contestă decizia CCR în privința dublării alocațiilor: ”E numai un anunț”

După ce Curtea Constituțională a României a decis dublarea alocațiilor într-o singură etapă, acum Ludovic Orban contestă acest anunț.

  • Se vor dubla sau nu alocațiile?
  • Declarațiile premierului în urma deciziei CCR.

După ce timp de mai multe luni s-a dezbătut amplu subiectul referitor la majorarea alocațiilor,

Ludovic Orban contestă acum decizia CCR. Mai precis, Curtea Constituțională a decis ca alocațiile să nu fie crescute treptat așa cum a spus Guvernul, ci dublate dintr-odată.

Astfel, premierul României a declarat că dublarea alocațiilor copiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, lucru ce ar duce la o creștere a deficitului bugetar de 0,6%.

Decizia CCR, contestată de Ludovic Orban

Mai exact, Ludovic Orban a declarat că alocațiile vor crește, așa cum s-a promis, dar nu se vor dubla acum, ci etapizat, în cinci etape, fiecare cu câte 20% până se va ajunge la suma finală, pentru că Guvernul a anunțat că România nu are destul de multe reurse și fonduri pentru o creștere dublă a alocațiilor.

De asemenea, oficialul a mai mărturisit că pentru PNL copiii, sau mai bine zis, alocațiile sunt pe lista primordială, însă, nu își dorește să mintă cu nimic, mai ales atunci când se vorbește de adaosul financiar la acest ajutor pentru copii.

„Cu siguranță (mai sunt căi de atac – n.r.). Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în cinci trepte. Deocadată e numai un anunț. Așteptăm motivarea, în funcție de care vom decide ce avem de făcut.

Din punctul nostru de vedere, creșterea alocațiilor e o prioritate pentru PNL, dar ea trebuie făcută ținând cont de realitatea economică, astfel încât să nu fie o creștere mincinoasă”, a spus Ludovic Orban, scrie Mediafax. scrie spynews.ro