Scene uluitoare, duminica, la inmormantarea mitropolitului Bisericii Ortodoxe Sarbe din Muntenegru, Amfilohie Radovic, decedat de COVID si care spunea ca pelerinajele sunt “vaccinul lui Dumnezeu”.

Sicriul cu trupul prelatului a fost deschis in prezenta a mii de oameni, desi medicii au interzis acest lucru, iar credinciosii l-au pupat, chiar daca preotul a murit infectat cu coronavirus.

Inmormantarea a avut loc la Catedrala “Invierea Domnului” din Podgorita. Mii de oameni au venit la funeralii si nu au respectat nicio regula. Acestia au stat inghesuiti pentru a pupa mana si fruntea mitropolitului.

Totodata, foarte multi dintre credinciosii care au fost la inmormantare nu au puratat masca de protectie.

Mitropolitul Amfilohie sfida regulile din pandemia de COVID-19

Mitropolitul Amfilohie Radovic al Muntenegrului, cel care numea pelerinajele drept “vaccinul lui Dumnezeu”, a decedat din cauza coronavirusului, a transmis, vineri, mitropolia sarba.

Mitropolitul a fost diagnosticat cu COVID la inceputul lunii octombrie si internat tot atunci la un spital din Podgorita.

Acesta nu a purtat masca in timpul pandemiei si a ignorat sfaturile medicilor. Amfilohie Radovic a fost cunoscut drept un nationalist sarb fervent care a exercitat o influenta politica importanta in aceasta tara.