Ministrul Educației Monica Anisie susține faptul că școlile ar putea fi redeschise și se ia în considerare această variantă.

Conform Antena 3, Ministrul Educației Monica Anisie nu exclude nicio secundă varianta ca unitățile de învățământ să fie redeschise, indiferent de incidența cazurilor. Zilnic se fac analize la Minister, iar oficialul pune foarte mare accent pe sănătatea și siguranța copiilor și a cadrelor didactice din școli. De asemenea, și Klaus Iohannis a declarat în urmă cu o zi că se fac analize pentru o eventuală redeschidere graduală a unităților de învățământ.

”În cadrul Ministerului Educației, zilnic, facem analize. Solicităm din partea Inspectoratelor Școlare informații cu privire la numărul de școli care își continuă învățarea fie în scenariul 1, fie în scenariul 2, fie în scenariul 3.

Facem aceste colectări de date tocmai pentru că ne dorim să informăm corect opinia publică. Prin urmare, la momentul acesta, trebuie să ne gândim serios la ce înseamnă siguranța și sănătatea copiilor, a personalului și în același timp, totuși, trebuie să continuăm și învățarea”, a declarat Monica Anisie.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un nou record: peste 8600 de persoane, infectate cu noul coronavirus

8651 de cazuri noi de COVID și 146 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați 1001 pacienți. Până ieri, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe teritoriul României, 33.630 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.373 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 59.339 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 18 persoane. scrie ciao.ro