O femeie din Botoșani a fost oprită, pe stradă, de polițiști din cauză că nu purta mască de protecție.

Oamenii legii au vrut să-i dea o amendă usturătoare, însă femeia a reușit să scape printr-un noroc chior.

Astăzi, 3 noiembrie, polițiștii din Botoșani au ieșit pe străzi, pentru a verifica modul în care cetățenii respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor diminuarea efectelor pandemiei de COVID 19.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție în spațiile publice .

„Modul de acțiune al forțelor de ordine este unul preventiv, prin discuții cu cetățenii privind importanța  măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială, ne dorim ca aceștia să înteleagă  și să respecte aceste obligații, pentru a nu fi nevoiți să aplicăm sancțiuni ca urmare a încălcării normelor legale”, potrivit IPJ Botoșani.

46 de persoane au fost legitimate, printre care și o mamă care era cu copilul ei. Femeia a fost luată la întrebări de oamenii legii, care voiau să îi dea o amendă usturătoare. Însă, în momentul în care discuta cu polițiștii, femeia le-a spus:

„Nu sunt singura. Ia uitati!” și și-a îndreptat privirea spre doi tineri, care nu purtau masca de protecție.

Oamenii legii i-au oprit pe adolescenți și i-au sacționat. Femeia, însă, a reușit să scape de amendă după ce și-a scos masca de protecție pe care o avea în geantă. scrie cancan.ro