În urmă cu puțin timp, Raed Arafat a anunțat noile măsuri care vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie! Toate magazinele se vor închide la orele 21:00, însă, ce se întâmplă cu mall-urile și sălile de fitness începând de luni? Toți românii sunt obligați să respecte noile restricții!

În contextul în care cazurile de infectare cu COVID-19 au ajuns aproape la 10.000, autoritățile statului au luat noi restricții pentru țara noastră! Măsurile vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie și se vor desfășura pe o perioadă de 30 de zile, ci nu de 14, așa cum a fost până acum!

Mall-urile se închid la 21:00
”Avem nevoie de dumneavoastră, de toți! Știu că vor fi comentarii, dar trebuie să limităm răspândirea până când nu va fi prea târziu! NU ascultați știrile care spun că nu trebuie să purtăm mască! Verificați dacă știrea este corectă! Luați-vă corect informația”, a spus Arafat.

”Ne aflăm într-o situație dificilă! Este nevoie de implicarea tuturor! Deznodământul va depinde de fiecare dintre noi! Fiecare dintre noi, numai prin gesturi simple poate să ajute și să fie parte din acest efort major pe care încercăm să-l facem! Măsurile naționale vor avea o durată de 30 de zile. La final, se va face o nouă evaluare!”, a declarat Raed Arafat.

Măsuri propuse la nivel național:
Portul măștii generalizat în spațiile deschise, indiferent de incidență ( în toată țara).
Închiderea magazinelor la orele 21:00. Sunt excepții – cine asigură livrarea la domiciliu, farmacii și benzinării.
Limitarea deplasărilor între orele 23:00-05:00, cu excepții în baza unor documente justificative (declarația pe propria răspundere).
Interzicerea petrecerilor, reuniunilor, aniversărilor în spațiile deschise.
Terasele care se încadrează în spațiile închise nu vor mai funcționa. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante.

Închiderea piețelor, târgurilor, bâlciurilor. Rămân deschise piețele agroalimentare în spațiile deschise.
Decalarea programului de lucru în cel puțin 2 grupe, la interval de o oră, urmând să fie făcute. Este obligatorie acolo unde sunt mai mult de 50 de angajați!
Este obligatorie activitatea la domiciliu acolo unde poate fi desfășurată!
Creșele și afterschool-urile rămân deschise, școlile rămâne închise.