După tragedia petrecută sâmbătă seara în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț au fost descoperite o serie de nereguli și probleme cu care se confruntă sistemul medical. Ce erau nevoiți să facă medicii înainte de a-i îngriji pe bolnavi?
Ancheta în ceea ce privește incendiul de sâmbătă seară, care a izbucnit în spitalul din Piatra Neamț, este în desfășurare, iar autoritățile încearcă să descopere care au fost cauzele exacte care au dus la o astfel de tragedie.
Un angajat al spitalului din Piatra Neamț, declarații șocante
În incendiul de la secția ATI a spitatului din Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 pacienți care se aflau intubați, starea lor de sănătate fiind una delicată. Medicul Cătălin Denciu a intrat în flăcări, în salonul în care se aflau bolnavii și s-a ales cu arsuri serioase, acestea fiind transferat ulterior la un spital din Belgia specializat în tratarea marilor arși.

Un martor-cheie al incendiului de la Piatra Neamț a făcut o dezvăluire șocantă. Se pare că înainte de a intra în contact cu pacienții diagnosticați cu coronavirus, medicii nu îmbrăcau un combinezon nou, așa cum ar fi fost normal, ci foloseau combinezonele de unică folosinţă de mai multe ori și obișnuiau să le dezinfecteze. Astfel, acestea s-au aprins imediat în timpul incendiului. Martorul a povestit că a văzut medici, asistente și pacienți în flăcări.

Se pare că medicii își dezinfectau costumele de protecție pentru că nu existau suficiente combinezone de unică folosinţă.

„Flacăra era mică şi când s-a aprins el a ars tot ca o torţă. Fata a venit aici arsă, s-a dezbrăcat aici la mine, asistenta. Doctorul s-a dus să îl stingă şi s-a aprins. Şi s-a învârtit, s-a învârtit, s-a învârtit, s-a învârtit şi când a fugit a aprins tot salonul, el. Fugea. S-a speriat. Da. O vrut să scoată bolnavii… Ce să scoţi bolnavii? O vrut să stingă flacăra. S-a mai dat şi cu dezinfectant. Se dezinfectează, nu se schimbă de combinezoane. Şi dezinfectantul ăsta e tot cu alcool. S-o aprins el. Combinezoanele astea sunt din hârtie.”, a spus un angajat al spitalului de la Piatra Neamț, potrivit observatornews.ro.