Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai iubite actrițe de la noi, Născută în anul 1938, îndrăgita artistă a trecut printr-un episod cutremurător, iar cele relatate de ea i-a șocat pe mulți.

Un episod cutremurător care a marcat-o profund pe Draga Olteanu Matei s-a petrecut în urmă cu mult timp, iar întâmplarea a fost povestită cu lux de amănunte chiar de îndrăgita artistă. Ea și-a amintit chiar, cu durere în suflet, că a fost escrocată îngrozitor.

Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrițe din România, a trăit în ultimii 25 de ani la Piatra Neamț. Ea a plecat, împreună cu soțul ei, din București, după ce a trecut printr-o experiență nefericită.

A pierdut casa în care a locuit
Iubita artistă a relatat la momentul respectiv cum a fost escrocată și a pierdut casa în care a locuit mult timp cu chirie, dar pe care a cumpărat-o în 1995. Era anul în care fusese adoptată Legea 112. La mijlocul poveștii a stat și o avocată, prietenă de familie a actriței.

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei. Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui.

Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, povestea Draga Olteanu Matei într-un interviu acordat pentru TVR.