România se află în acest moment în stare de alertă, care a fost prelungită până în luna decembrie. Situația din țara noastră este una dificilă, având în vedere că infectările sunt tot mai multe și nu se mențin pe un trend descendent, iar spitalele care tratează bolnavii de covid-19 sunt pline. Totuși, au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire și sunt așteptate rezultatele. Oamenii se tem de trecerea la starea de urgență și de adoptarea unor restricții grele, motiv pentru care premierul Ludovic Orban a vorbit despre aceste aspecte.

Ludovic Orban vorbește despre starea de urgență

Având în vedere că situația din România este una dificilă, oamenii se întreabă în ce condiții am putea trece iar la starea de urgență. Astfel, premierul Ludovic Orban a explicat că nu va fi impusă starea de urgență din nou, atâta timp cât numărul de infectări nu crește. El a explicat încă o dată că ideea nu este de a-i ține pe oameni în casă, ci de a reveni cât mai repede la viața normală, de dinainte de pandemie.

 „În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va creşte, nu va fi necesară o astfel de măsură. Ştiţi foarte bine că noi am spus foarte clar că nu dorim să impunem măsuri de restricţie. Am ajuns în situaţia de a impune măsuri în care, de fapt, vrem să protejăm sănătatea, urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului, pentru a apăra sănătatea oamenilor.  Depinde de fiecare dintre noi dacă avem grijă de noi şi de ceilalţi vom ajunge mai repede la normalitate.”, a declarat premierul.

Cât despre târgurile de Crăciun, premierul a explicat că pot fi organizate doar dacă sunt respectate toate măsurile. Orban nu înțelege de ce unele orașe se pregătesc de inaugurare, având în vedere că sunt în vigoare mai multe reglementări.