Suspiciuni de malpraxis în cazul morții părintelui Ghelasie, starețul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, din Sighișoara. Deși cauza morții consemnată este COVID-19, ultimul test al părintelui înainte de deces arată un rezultat negativ. Poliția a intrat pe fir în acest caz.

Pe 6 noiembrie, preotul a ajuns la spital în stare gravă, fiind testat pozitiv la SARS-CoV-2. A fost transferat la Terapie Intensivă, dar după aproximativ o săptămână, pe 15 noiembrie, a decedat.

Potrivit Realitatea PLUS, medicii i-ar fi administrat medicamente foarte puternice împotriva Covid deși ultimul test efectuat era negativ.

Acum, polițiștii anchetează această situație și medicii de Târgu Mureș ar putea fi acuzați de malpraxis, asta pentru că i-au administrat medicamente foarte puternice împotriva Covid-19, deși testul era negativ.

Părintele Ghelasie s-a născut la 27 mai, 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş (Mureş), ca cel de-al şaselea din cei opt copii ai unei familii cu mare credinţă de Dumnezeu. Părintele Ghelasie a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus. A urmat cursurile Facultăţii de Teologie de la Sibiu.


Vreme de patru ani, a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa (Alba). Ulterior, împreună cu cinci călugări, a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighişoara.

Părintele stareţ Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română.

Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.