După tragedia de la Piatra Neamț, care a luat viețile a 12 oameni și a marcat pe viață alți 5, un alt incendiu a izbucnit la un spital din Cluj. Este vorba despre spitalul CFR din Cluj-Napoca, care a fost cuprins de flăcări din cauza unui scrutcircuit. Mai mulți pacienți au fost evacuați, iar pompierii au intervenit de urgență.

Nimeni nu a fost rănit în incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost alertat, duminică dimineața, în jurul orei 7.00, pentru a interveni la un incendiu, la Spitalul Universitar CFR din Cluj Napoca.

În momentul izbucnirii incendiului, în saloane se aflau 11 pacienți, dintre care 3 au fost evacuați. Cu excepția acestora, nu au mai fost evacuate persoane de pe altă secție.


Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului. Baia era utilizată de cei de la secția de interne, iar accesul se făcea din hol. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, Pompierii de la Detasamentul 1 din Cluj-Napoca au intervenit cu cinci mașini, stingând focul, evitând o tragedie. Pentru a salva situația, au venit la fața locului două mașini de pompieri, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.