Raed Arafat este hotărât să se vaccineze anti-COVID în public pentru a convinge populaţia că vaccinul este bun.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă doreşte să se vaccineze anti-COVID în public pentru a convinge populaţia să îi urmeze exemplul. Raed Arafat este convins că soluţia pentru a scăpa de coronavirus este vaccinarea în masă.

România urmează să pimească prima tranşă de vaccin anti-COVID. Astfel, şeful DSU a declarat în cadrul unui interviu televizat că peste câteva luni se dă startul vaccinării anti-COVID.

Raed Arafat doreşte să se vaccineze în public pentru a îi convinge pe oameni să accepte vaccinarea. Populaţia este destul de reticentă, iar un procent destul de mare susţine că nu s-ar vaccina.

”Vorbim de primul trimestrul al anului viitor, atunci se va începe vaccinarea. Când va veni vaccinul, va fi anunțat, imediat ce datele se vor stabili. Dar oamenii sunt supuși unui bombardament de informații, multe dintre ele nevalidate, iar la acest moment, prin puterea exemplului, putem arăta populației că trebuie să ne vaccinăm. Dacă asta este un mod de a convinge o mică parte de oameni, atunci nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă. Da, am încredere în vaccin și da mă voi vaccina la vedere, dacă trebuie. Sunt vaccinuri care sunt așteptate la nivel mondial. Toate țările membre UE vor primi același vaccin ca România”, a spus Raed Arafat într-un interviu la Antena 1.

„În mod normal ar trebui 60-70% din populație să se vaccineze”

Raed Arafat susţine că pentru stoparea pandemiei trebuie să se vaccineze cel puţin 60% din populaţia României.

”În mod normal ar trebui să se ajungă la 60-70% din populație să se vaccineze, ca să întrerupem acest cerc vicios. Atunci riscul de transmitere scade semnificativ și protejăm și persoanele care nu se vaccinează. Noi sperăm că oamenii să se convingă! Campania va fi transparentă, colegii vor explica de ce se face și ce se face. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa oprim pandemia. Fiecare țară trebuie să ajungă la un număr de vaccinați ca să scăpăm de pandemie la nivel mondial”, a concluzionat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.