Gata cu joaca! Klaus Iohannis bagă frică în români și trage un semnal de alarmă! Președintele României anunță noi restricții! Ce se va întâmpla în țara noastră în perioada următoare?

Duminică, 29 noiembrie, Klaus Iohannis a preluat frâiele împotriva virusului ucigaș din China și a făcut o vizită la call-center-ul de la Arena Națională al Direcției de Sănătate Publică București. Cu toate că majoritatea persoanelor se plâng de faptul că medicii nu sunt pregătiți și că nu le oferă ajutor oamenilor infectați cu noul coronavirus, președintele României vine să dezmintă acest zvon.

Klaus Iohannis trage semnal de alarmă și anunță noi restricții pentru români

În urma vizitei făcută la call-center-ul DSP București, Iohannis susține că a găsit o mulțime de oameni tineri și în putere, care stau zi și noapte la dispoziția persoanelor infectate cu virusul ucigaș. În plus, șeful statului s-a arătat foarte mândru de faptul că medicii rezidenți și medicii școlari au intrat în lupta de salvare a românilor contaminați cu COVID-19, susținând că au o abordare calmă și că sunt adevărați profesioniști.

”Am găsit mulți oameni tineri, în putere, am vorbit cu mulți dintre ei. Mulți sunt voluntari, studenți la medicină. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP. Lucrurile merg foarte bine în call-center. Toți voluntarii sunt bine pregătiți, au abordare calmă, profesionistă, îi calmează pe oamenii care au problemele lor, dacă sunt bolnavi și sunt infectați. Îi felicit pe toți.”, a declarat Iohannis.

Iohannis: ”Suntem obligați să fim solidari și să respectăm normele”

De asemenea, Iohannis spune că măsurile de restricție impuse în ultima perioadă au dat roade și că, momentan, țara noastră se află pe un platou descendent. Cu toate că, cazurile de infectare cu noul coronavirus nu au mai depășit cifra de 10.000, spitalele sunt din ce în ce mai pline, iar multe persoane ajung în stare gravă.

Din acest motiv, președintele trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe români să respecte cu sființenie măsurile impuse.

”Putem să observăm, în ultimele zile, că măsurile de restricție care au fost luate dau primele rezultate. Numărul de noi infectări nu au mai crescut, suntem pe un platou. Vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate, mulți ajung în stare gravă sau foarte gravă. Medicii fac minuni, dar, haideți, să fim solidari. Solidari cu miile de voluntari, de medici care lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie.”, a mai spus el.

În plus, în cazul în care numărul persoanelor infectate va crește, Klaus Iohannis a declarat că se va vedea nevoit să impună noi restricții pentru România. Președintele este conștient de faptul că toată lumea își dorește să revină cât mai repede la normalitate, însă, acest lucru va fi posibil doar dacă va exista un efort solidar din partea tuturor.

Iohannia este de părere că, după ce va apărea vaccinul și toată și-l va face, în vara anului 2021 vom reuși să scăpăm de pandemie.

”Suntem chiar obligați să fim solidari și să respectăm normele, pentru că salvăm vieți. Așa vom avea sărbători fără restricții suplimentare. Toată lumea își dorește să revină la normalitate, iar după vaccinare să terminăm cu această pandemie, poate până în vara anului viitor vom termina cu ea.”, a completat șeful statului. scrie spynews.ro