Ministerul Învăţământului din Bulgaria a decis prelungirea anului şcolar pentru elevii din învăţământul primar şi din clasele a V-a şi a VI-a din ciclul gimnazial, în contextul pandemiei de coronavirus.

Calendarul anului școlar a fost modificat printr-un ordin al Ministrului Educației bulgar. Potrivit ordinului, copiii din clasa I-a până în clasa a III-a vor termina școala pe 23 iunie 2021, în timp ce restul elevilor vor merge la școală până pe 30 iunie.

Elevii din clasele 4-11 vor termina al doilea trimestru pe 30 iunie 2021. Aceasta înseamnă că cei înscriși în clasele 4, 5 și 6 vor avea două săptămâni în plus, care vor fi folosite și ca măsuri compensatorii și vor fi fără ore. Elevii de clasa a XII-a vor încheia anul școlar la data de 14 mai, conform programării. Clasele pentru pregătire profesională în clasa a X-a și a XI-a vor învăța până pe 14 iulie.

Conform prevederilor actuale, anul școlar pentru cei mici (clasele 1-3) urma să se încheie pe 7 iunie, ultima săptămână fiind stabilită pentru „activități de proiect”. Modificările au fost făcute în urma măsurilor sanitare luate în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a proteja viaţa şi sănătatea elevilor, a cadrelor didactice şi a altor angajaţi din şcoli, se arată în ordinul Ministrului Vălcev.