Constanța rămâne în continuare în carantină pentru 14 zile. Măsura intră în vigoare astăzi, 04 Decembrie la ora 20:00. Comitetul pentru Situații de Urgență Constanța a propus prelungirea măsurii de carantinare pentru municipiul Constanța din cauza numărului mare de infectări.

Institutul Național de Sănătate Publică a aprobat propunerea venită din partea Comitetului pentru Situații de Urgență Constanța, privind prelungirea măsurii de carantinare pentru municipiul Constanța. Astfel, constănțenii care se vor deplasa în exteriorul locuințelor vor fi obligați să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere, adeverință eliberată de la angajator sau legitimație de serviciu.

De asemenea, rămâne în vigoare și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise, de către persoanele cu vârsta peste 5 ani. Cu mențiunea ca masca să fie purtată corespunzător, astfel încât să acopere nasul și gura. Vor fi în continuare  filtre la toate intrările şi ieşirile din localităţi, iar cei care tranzitează aceste zone carantinate nu vor staţiona.

Prelungirea acestei măsuri a fost luată de autorități după ce județul Constanța a înregistrat cea mai mare rată de infectare în ultimele 14 zile. Incidența fiind de 7,15 la mie.

Se permite oficierea slujbelor religioase

Pe durata carantinării se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele desfășurate în exterior se va respecta norma de 4 mp/ persoană, cu respectarea măsurilor de protecție.