Un profesor de la Școala Centrală din București și-a făcut apariția la un curs online îmbrăcat doar în lenjerie intimă, iar elevii au fost stupefiați de gestul său. Unii dintre părinții lor au văzut filmarea cu dascălul și s-au îngrozit. Pe numele cadrului didactic care nu este la prima abatere au fost formulate plângeri la școală, Inspectorat și Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a trimis corpul de control la unitatea de învățământ în care acesta lucrează și, deocamdată, dascălul a intrat în concediu fără plată.

 

Mama unui adolescent: “Profesorul i-a spus unei eleve că nu se poate abține”

Imaginile indecente pe care le puteți vedea și în galeria foto a articolului s-au derulat în timpul unui curs desfășurat online. Părinții care au sesizat incidentul au subliniat că dascălul mută camera de filmat ca să arate că poartă doar lenjerie intimă.

“Pentru mine a fost un șoc când am vazut filmulețul. Am crezut ca nu e real, e imposibil ca un cadru didactic să facă așa ceva, am zis că nu se poate și că nu e real”, a declarat mama unui elev de clasa a XI-a pentru Digi24.

Părinții susțin că dascălul obișnuiește des să își jignească elevii, motiv pentru care, în urma acestui incident, ei au depus plângeri împotriva cadrului didactic la Ministerul Educației, la Inspectorat și la școală.

 

“Jignește elevii, le vorbește urât, are momente când vorbește urât de cum arată unii copii. De exemplu, unei fete care a și plecat din cauza lui, pentru că purta o bluză cu umerii în jos i-a zis: Să nu mai vii așa îmbrăcată că nu mă pot abține. Nu cred că pot să fiu de acord să preia alți copii și să continue cu acest comportament. Ideal ar fi ca proful să nu mai fie în învățământ pentru că este nociv”, mai spune părintele.

 

Sorin Cîmpeanu a trimis corpul de control la Școala Centrală din Capitală

În calitate de ministru, n-0 să mă antepronunț înainte de finalizarea anchetei. După finalizare, o să mă raportez la maximul de sancțiuni permise de cadrul legal, e cel stabilit în Parlament. Oricât de mult ne-am dori să-l forțăm, suntem obligat să respectăm legea până îl schimbăm, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform sursei citate mai sus.

Posibilele sancțiuni vor fi stabilite, însă, după finalizarea anchetei disciplinare.

Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Ministerul Educației are în vedere și acest caz de la Școala Centrală. Nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi. Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Înainte să vin aici, am cerut să meargă corpul de control la școala centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecintă, a mai afirmat ministrul Educației.

Reprezentanții școlii au început demersurile în urma primei sesizări primite și urmează să ia măsuri și în ceea ce privește a doua plângere depusă.

Faptul că părinții au depus și la Minister plângeri, noi nu știm. Știu că au depus la inspectorat și la școală. Noi am citit și analizat sesizarea și am dispus măsurile legale în vigoare, conform legii educației. E dreptul lui să fie în concediu fără plată, ne-a cerut din motive personale și conform Codului Muncii, are dreptul să îi aprobăm această cerere, a declarat Mariana Vișan, directoarea Școlii Centrale din Capitală.

Reporterii Digi24 au încercat să stea de vorbă cu profesorul, însă, deocamdată, el nu a putut fi contactat.

 

Sursa foto: captură video Digi24