Numărul cazurilor coronavirus a crescut și la Focșani. Municipiul Focşani a trecut de luni din scenariul verde în scenariul galben, după ce rata de incidenţă a depăşit un caz de COVID-19 la mia de locuitori. Astfel, începând din data de 1 martie, merg la şcoală doar elevii din ciclul primar şi din clasele terminale.

Municipul Focșani a trecut în scenariul galben al pandemiei COVID-19

Conform ultimelor date, în municipiul Focşani, rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a ajuns la 1.18 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că oraşul trece în scenariul galben.

cazuri coronavirus focșani
Coronavirus la Focșani.[Sursa foto: PixaBay]

”În consecinţă, vor fi permise din această zi doar activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din clasele I-IV şi din clasele terminale, liceal profesional şi postliceal”,conform purtătorului de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Pe lângă municipiul Focşani, alte 15 localităţi intră în scenariul galben: Câmpineanca, Ciorăşti, Dumbrăveni, Garoafa, Goleşti, Năneşti, Paltin, Panciu, Ploscuiţeni, Răcoasa, Soveja, Tâmboieşti, Ţifeşti, Urecheşti şi Vulturul.