Astăzi, 7 aprilie 2021, rudele și fanii își iau adio pentru totdeauna de la Nelu Ploieșteanu. Potrivit anunțului făcut în această dimineață de Mara Bănică, “Regele muzicii lăutărești”, așa cum a fost supranumit regretatul artist, va fi înmormântat în Cimitirul Străulești 2, aflat în București. Fiicele sale l-au strigat în momentul în care i-au văzut sicriul la IML.

Nelu Ploieșteanu, înmormântat lângă fiul său, Mihăiţă

Înainte de ora prânzului, fiicele regretatului cântăreț au ajuns la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici”, de unde au ridicat trupul său fără viață. Ele erau îngenuncheate de durerea pierderii tatălui și aveau un tablou cu acesta în mâini, relatează spynews.ro.

Momentul în care au văzut sicriul în care se află Nelu Ploieșteanu a fost unul cutremurător… fetele celebrului lăurar au început să plângă și să îl jelească.

“Tatăl meu, tăticul meu” sunt singurele cuvinte pe care au putut să le rostească, iar în glasul lor se simtea o suferință infinită.

Mașina mortuară în care se află trupul regretatului artist se va opri pentru câteva minute acasă, conform publicației Spynews și, ulterior, va fi dus la Cimitirul Străulești 2.

Mara Bănică a dezvăluit pe social media că ceremonia de înmormântare va începe la ora 12:00; artistul care le-a cântat unor șefi de stat, printre care se numără Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu, va avea parte de un ritual în regim de COVID, deși familia a încercat să aibă o slujbă religioasă ca la carte. El își va dormi somnul de veci lângă fiul său. Diagnosticat cu tetrapareză spastică, Mihăiţă a încetat din viață în aprilie 2018, la vârsta de 32 de ani.

“Astăzi, Nelu Ploieșteanu va fi condus pe ultimul drum. Înmormantarea va avea loc la ora 12:00, la Cimitirul Străulești 2. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a scris celebra jurnalistă pe Facebook.

 

Astazi, Nelu Ploiesteanu va fi condus pe ultimul drum. Inmormantarea va avea loc la ora 12.00, la cimitirul Straulesti 2. Dumnezeu sa l Ierte si sa l odihneasca! ????????????

Publicată de Mara Banica pe Marţi, 6 aprilie 2021

Nelu Ploieșteanu, ultima colaborare muzicală alături de Alex Velea și Jon Băiat Bun

Ultima piesă lansată de Nelu Ploieșteanu se numește “Vine Poliția” și, la proiectul muzical, a colaborat împreună cu Alex Velea și Jon Băiat Bun – melodia a apărut pe 13 noiembrie 2020 și a urcat foarte sus în trendingul din YouTube-ul românesc.

 

 

Nelu Ploieșteanu – biografie

Ion Dumitrache, așa cum apărea în buletin celebrul lăutar, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani, judeţul Prahova. El a cântat de la şase ani la acordeon, dar la 17 ani a fost plătit pentru prima dată: s-a întâmplat la o nuntă.

 

În 1970, Nelu Ploieșteanu s-a mutat în București, unde a cântat alături de Teatrul Ion Vasilescu, apoi și-a continuat cariera cântand în mai multe restaurante, printre care se numără: Bulevard, Caraiman, Doina, Crama Domnească, Caru cu Bere și Perla. Primul său turneu internațional a avut loc în 1979 și a fost doar începutul pentru multe altele.

De-a lungul carierei sale muzicale, Nelu Ploieșteanu a lansat peste 30 albume compuse din cântece lăutărești autentice. “Pe vale mă duc, pe deal mă întorc”, “Anii mei și tinerețea”, “Zărzărică, zărzărea” sunt doar trei dintre melodiile de referință ale interpretului.

Nelu Ploieșteanu a avut numeroase colaborări, printre cele mai remarcabile numărându-se cele cu regretații artiști Șerban Iordache și Gheorghe Dinică, actori ce i-au devenit prieteni de suflet artistului. De asemenea, trebuie menționată și colaborarea cu trupa Vunk, dar și cu Carmen Șerban, alături de care a lansat în 2010 piesa “Viața la capitală”.

 

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Facebook / Nelu Ploieșteanu