Vești neplăcute pentru locuitorii din comunele ilfovene Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis prelungirea măsurii de carantină pentru încă 14 zile pentru comunele, iar hotărârea a fost luată în urma analizei de risc efectuate de DSP Ilfov şi a avizului Institutului de Sănătate Publică.

 

S-a prelungit carantina pentru Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos

Începând de seara trecută, de la ora 22:00, s-a aplicat prelungirea carantinei pentru toate cele trei comune din județul Ilfov pentru o perioadă de 14 zile – asta înseamnă până pe 21 aprilie 2021, la ora 22:00. După hotărârile luate de prefectul judeţului Ilfov, ordinele de prelungire a carantinei în cele trei comune au fost semnate de şeful DSU, Raed Arafat, relatează digi24.ro.

 

Măsura de carantinare zonală pentru comuna Baloteşti este valabilă pentru satele Balotești, Dumbrăveni și Săftica, potrivit sursei citate.

 

În cazul comunei Snagov este vorba despre cinci sate: Snagov, Ciofliceni, Ghermănești, Tâncăbești și Vlădiceasca.

În plus, prelungirea măsurii de carantină pentru Ştefăneştii de Jos se aplică satelor aparţinătoare Ștefăneștii de Jos, Crețuleasca și Ștefăneștii de Sus.

 

 

În cele trei comune ilfovene, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

În intervalul 06:00– 20:00 e interzisă circulaţia în afara locuinţei cu excepţia deplasărilor în interes de serviciu, pentru achiziţia de bunuri, pentru asistenţă medicală, activităţi fizice, agricole, îngrijirea sau administrarea unei alte proprietăţi din altă localitate şi alte motive justificative care sunt detaliate în ordinele emise de şeful DSU.

 

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro