România Matcașu este singura femeie care poartă numele țării. Numele acesteia a fost ales de Regele Carol al II-lea, la momentul botezului. Femeia s-a confruntat de-a lungul timpului cu preconcepțiile oamenilor, însă este extrem de mândră de numele său.

România Matcașu s-a născut în satul Pleșcoi din județul Buzău și face parte dintr-o familie numeroasă, cu 16 copii. Povestea numelui său își are originile legate de Regele Carol al II-lea. Se pare că din cauza faptului că familia sa nu avea o situație materială foarte bună și nu aveau bani de botez, tatăl acesteia a apelat la Regele Carol al II-lea.

 „Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România”, declarat România Matcașu.

„Niciodată nu m-am simțit dezavantajată”

România Matcașu a recunoscut că de-a lungul timpului numele său a stârnit diverse reacții și de fiecare dată oamenii credeau că este o glumă și se mirau. Deși a avut de furcă din cauza numelui pe care îl poartă, femeia a mărturisit că nu s-a simțit niciodată dezavantajată, ci dimpotrivă mândră.

România Matcașu își dorește să transmită numele său mai departe și să boteze o fetiță cu același prenume.

 „Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat. Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut.

Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”,a declarat femeia potrivit Digi24.

 

Sursa foto: Adevărul