Învierea Mântuitorului a fost marcată de o tragedie – care s-a derulat sub ochii credincioșilor la mănăstirea Frăsinei din Vâlcea. Starețul și-a dat ultima suflare chiar în timpul slujbei.

Preotului i s-a făcut rău în timp ce oficia slujba de înviere şi s-a prăbuşit la pământ, sub privirile îngrozite ale credincioşilor. Imediat, a fost chemat un echipaj de ambulanţă, însă medicii care au ajuns la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

 

Un preot s-a stins din viață sub ochii enoriașilor

Anunţul morţii a fost făcut pe facebook, de un alt preot, iar în mdiul online curg sute de mesaje de condoleanţe din partea celor pe care părintele i-a apropiat cu vorba sa blândă de Dumnezeu. Preotul Daniil Pleșa slujea la Mănăstirea Frăsinei, singura biserică ortodoxă din România, unde femeile nu au voie să intre.

Tămăduitor de suflete și duhovnic de excepție,părintele Daniil de la mănăstirea Frăsinei, a murit chiar înaintea slujbei de Înviere.

 

Credincioșii din toată țara au început să transmită mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

„A fost atât de bun, de blând, de milostiv… Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios…Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte”, se arată într-o postare pe Facebook. 

Deşi s-a răspândit vestea că preotul a murit chiar la Slujba de Înviere, în realitate preotul murise ceva mia devreme, în timp ce se afla în biserica pentru femei, pentru a spovedi enoriaşele.

 

Confuzia a plecat de la un alt mesaj de pe Facebook: „Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârşea sfânta slujbă despre patimile, moartea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos… Râu de lacrimi, la trecerea Sfinţiei Sale în veşnicie!”.

Potrivit Adevarul.ro, s-a creat o confuzie legată de vârsta părintelui, care nu avea 92 de ani, ci 60 de ani, după cum le-au confirmat jurnaliștilor surse din sânul bisericii.

Mănăstirea Frăsinei este „Athosul României”

Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca, judeţul Vâlcea, este cunoscută drept „Athosul României” fiind singura mănăstire ortodoxă din România unde femeilor le este interzis accesul. În urmă cu peste un secol şi jumătate episcopul de la acea vreme Calinic a lăsat cu limbă de moarte un blestem prin care să nu îndrăznească să pătrundă în mănăstire. 

Înmormântarea părintelui va avea loc luni, pe 3 mai, la cimitirul Schitul Vechi- Mănăstirea Frăsinei.