Mesajul Ana Mariei Popescu pentru ministrul Tineretului și Sportului

Întoarsă în țară, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a obținut medalia de argint, spadasina Ana Maria Popescu a avut un mesaj dur pentru actualul ministru al Tineretului.

Credeam că mă așteptați cu cecul de 5 milioane de lei, dar nu-i problemă că mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia. Îmi doresc foarte mult să ajungeti dvs la Tokyo și să luati aurul pe care eu am fost în stare sa-l iau, au fost o parte din cuvintele Ana Mariei Popescu adresate Ministrului Tineretului și Sportului.

Spadasina a declarat că a trecut prin multe, a fost greu, dar a demonstrat că se poate și că nu contează culoarea medaliei. A avut ambiția de a ajunge la Tokyo și asta s-a întâmplat. Ana Maria Popescu spune că a fost la Tokyo pentru ea și nimeni altcineva.

Și dacă eu am reușit cu siguranta că fiecare copil care merge pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastra este să-i sustinem si atunci cand sunt jos, mai ales atunci. Anul trecut in luna iulie renuntasem la cârje, învățam să merg din nou, și acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, visați oameni buni, visați și credeți în visul vostru și atunci cand pare imposibil, a declarat spadasina la întoarcerea de la JO Tokyo.

Ce a declarat ministrul Eduard Novak despre rezultatul Ana Mariei Popescu de la JO Tokyo

Declarațiile sportivei au venit și ca răspuns la declarația pe care a făcut-o ministrul Tineretului și Sportului când a aflat că Ana Maria Popescu a luat argintul la Tokyo. Eduard Novak a spus sâmbătă că spadasina nu ar fi luat medalia de aur nici dacă bugetul federației de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

El a mai spus că medalia câștigată de Ana Maria Popescu a fost peste așteptările lui, cuvinte care, se pare că au deranjat-o pe sportivă.

Ana Maria Popescu are 36 de ani și a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume.