A intrat cu mașina în casă

O familie din Baia Mare s-au trezit cu mașina în casă în miezul nopții. Adulții s-au speriat groaznic când au auzit bubuitura extrem de puternică, ce venea chiar din camera celor două fetițe de 2 și 3 ani. Imediat au mers acolo, să vadă ce s-a întâmplat.

Când au ajuns, au fost complet șocați: o mașină intrase în camera fetelor, iar bucăți din perete căzuseră peste patul fetițelor. S-au panicat și le-au luat imediat pe micuțe. Au constatat că sunt în siguranță și au doar câteva zgârieturi, dar au solicitat și ajutorul unei Ambulanțe. Totuși, nu își puteau explica cum a trecut o mașină prin peretele casei lor.

Șoferul nu avea permis

Polițiștii ajunși la fața locului au început imediat cercetările, mai ales că pagubele provocate erau unele mari și ar fi putut avea loc o tragedie. În primă instanță, s-a constatat că șoferul de doar 19 ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie și s-a urcat ilegal la volan, în mod inconștient. A declarat că nu era prima dată când conducea în locuri publice.

Mai mult, din declarațiile sale, ar fi pierdut controlul mașinii într-o curbă pentru că nu a adaptat viteza la condițiile de drum și așa a ajuns în casa familiei. Șoferul fără permis a fost imediat testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis si distrugere și au loc în continuare investigații, pentru a se stabili ce pedeapsă va primi.

„În urma verificărilor, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr în vârstă de 19 ani din Satulung, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. În urma accidentului rutier, nu au rezultat victime. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere,” a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.