S-au introdus restricții mult mai dure în Franța pentru persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID-19. Este vizată și introducerea obligatorie a certificatului de vaccinare.

Noile măsuri introduse în Franța pentru a ține sub control valul al cincilea al pandemiei au fost primite cu proteste din partea oamenilor, mai ales după ce preşedintele Emmanuel Macron a declarat că vrea să-i enerveze pe cei care nu vor să se vaccineze anti- COVID-19 .

Noi restricții pentru nevaccinați în Franța

Covid
Noi restricții pentru nevaccinați în Franța

[Sursa foto: PixaBay]

Senatul a aprobat noile măsuri şi introducerea certificatului de vaccinare cu 249 de voturi pentru şi 63 împotrivă.

Senatorii au aprobat restricțiile care impun ca persoanele nevaccinate să nu mai aibă acces în restaurante, spaţii culturale, trenuri și avioane. Până acum, nevaccinaţii puteau prezenta un test COVID-19 cu rezultat negativ.

Senatul a hotărât ca aceste reguli să fie aplicate doar dacă numărul pacienţilor cu

COVID-19 în spitalele din Franţa depăşeşte 10.000. În prezent, sunt internaţi în jur de 24.000 de pacienți infectați cu COVID-19.

Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru persoanele care au minim 18 ani.

Călătoriile pe distanţe lungi vor fi totuşi permise, pentru motive excepţionale, fără test şi fără dovada de vaccinare. Persoanele care şi-au făcut programare pentru a se vaccina vor avea acces temporar dacă prezintă un test negativ.

Senatul nu a aprobat, totuși, introducerea de restricții mai dure şi regula care obliga restaurantele să verifice identitatea clienţilor, deoarece parlamentarii consideră că astfel de controale trebuie să fie făcute doar de poliţie.

Numărul de infectări cu COVID-19 crește mai mult pe zi ce trece în ultimele săptămâni în Franţa, unde varianta Omicron este acum dominantă.

Miercuri au fost declarate aproape 361.719 de cazuri noi şi 246 de decese în spitale.