Minivacanță pentru elevii din România

Luni, 24 ianuarie este zi liberă legală când cu toții sărbătorim Unirea Principatelor. Totodată este și Ziua Internațională a Educației, iar elevii din țară vor avea liber. Copiii de grădiniță, precum și elevii din clasele mai mari vor avea liber în perioada 22-24 ianuarie, urmând să revină la cursuri în data de marți, 25 ianuarie 2022.

Și bugetarii vor fi liberi, conform legii, astfel încât vor avea o minivacanță de trei zile. Următorul weekend prelungit va fi prilejuit de sărbătorile Pascale din acest an.

Vacanța de primăvară pentru elevi va include, în 2022, sărbătorile pascale și ziua de 1 mai, ceea ce înseamnă că se va desfășura în perioada 15 aprilie – 1 mai, cuprinzând și Paștele Ortodox, dar și Paștele Catolic.

În ceea ce privește structura anului școlar, Ministrul Educației a anunțat că nu dorește să mai intervină asupra ei, întrucât vacanța impusă de la finalul lui 2021 a adus destule probleme în sistem.

Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În același timp, Ministrul Educației a spus că datele celor două mari examene naționale: Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu vor fi schimbate. Ele rămân așa cum le cunosc elevii.

Câte zile libere legale sunt în 2022

În 2022 sunt 15 zile libere legale, dintre care 9 vor pica în timpul săptămânii, însă nu este exclus ca Guvernul să mai stabilească și alte zile libere, cu scopul de a crea punți între sărbătorile legale și weekend.

24 ianuarie (luni) — Ziua Unirii Principatelor Române (minivacanță de 3 zile)
22 aprilie — Vinerea Mare

24-25 aprilie (duminică și luni) — Paștele Ortodox 2022 (minivacanță de 4 zile)
1 mai (duminică) — Ziua Muncii

1 iunie (miercuri) — Ziua Copilului

12 iunie (duminică) – Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii (minivacanță de 3 zile)

15 august (luni) — Adormirea Maicii Domnului (minivacanță de 3 zile)

30 noiembrie (miercuri) — Sfântul Andrei

1 decembrie (joi) — Ziua Națională a României

25 decembrie, 26 decembrie (duminică și luni) — Crăciun 2022 (minivacanță de 3 zile)