Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza pentru perioada 16 mai – 13 iunie 2022. Vara și-a făcut simțită prezența deja prin temperaturi surprinzătoare pentru data din calendar. Pentru vineri, 13 mai, meteorologii anunță o vreme deosebit de caldă în toată țara. În regiunile sudice, temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius. Maximele se vor încadra astăzi între 33 și 22 grade, în timp ce minimele se vor încadra între 17 și 7 grade.

Iată care sunt veștile despre vreme pentru următoarele două săptămâni.

Prognoza meteo 16 mai – 13 iunie 2022

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru începutul verii. În săptămâna 15-23.05 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. În ceea ce privește regimul pluviometric aflăm că va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 23.05 – 30.05, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval îndeosebi regiunile estice, sudice și sudvestice. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Prognoza meteo în prima săptămână din iunie 2022

Pentru perioada 30.05.2022 – 06.06.2022, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Potrivit prognozei, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

În ultima săptămână prognozată, respectiv 06.06.2022 – 13.06.2022, specialiștii ANM anunță că mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, sudice și sud-vestice. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Cât despre regimul pluviometric estimat pentru acest interval, ANM spune că va fi local deficitar în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.