Sorin Oprescu – condamnat la închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, iar șoferul lui a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată vineri de Curtea de Apel București.

Mai mult decât atât, Instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

În același dosar, fostul director din Primăria București Popa Bogdan Cornel a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

Aceasta este o pedeapsă majorată faţă de cea pe care a primit-o Sorin Oprescu în primă instanţă, în mai 2019, respectiv cinci ani şi patru luni de închisoare. În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi: Niţă Ion – 7 ani și 10 luni, Benghalici Claudiu – 6 ani și 6 luni, Popa Bogdan – 11 ani și 6 luni, Constantinescu Mircea Adrian – 6 ani și 10 luni, Șupeala Florin – 4 ani.

Sorin Oprescu a primit dublu față de pedeapsa din primă instanță

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Sorin Oprescu a condus Primăria Generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv. Judecătorii Curții de Apel București au dublat pedeapsa primită de acesta în primă instanță.