Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, s-a prezentat iar la Tribunalul Olt, miercuri (11 mai).

Au trecut aproape trei ani de când Gheorghe Dincă, principalul suspect de uciderea celor două tinere din Caracal, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a fost închis. Recent, el a ajuns din nou în fața magistraților. Cel supranumit ‘monstrul din Caracal’ a mărturisit iar că a fost bătut de polițiști și obligat să spună că le-a violat și ucis pe Luiza și Alexandra.

Gheorghe Dincă a ajuns din nou în fața judecătorilor și a făcut iar dezvăluiri șocante. Reamintim faptul că în ianuarie 2020, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată, acuzându-l de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. Bărbatul riscă să fie închis pe viață.

„Nu am omorât pe nimeni. Poliţiştii m-au bătut şi m-au obligat să spun că am omorât fetele”, a spus Gheorghe Dincă, potrivit România TV.

Gheorghe Dincă a mărturisit din nou ce s-a întâmplat și cu Alexandra Măceșanu, a doua sa victimă. La primul termen, el a povestit ce a făcut cu Luiza Melencu. Anterior, criminalul din Caracal a spus că a ars trupurile fetelor într-un butoi din curtea casei sale, conform Adevărul.

Acum, bărbatul și-a schimbat declarațiile, cel mai probabil pentru că știe că nu există suficiente probe pentru a fi condamnat. Gheorghe Dincă susține că nu le-a omorât pe cele două tinere din Caracal, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. În plus, el spune că fetele au fost furate din casa lui de o femeie și de complicele ei.

„Dacă dumneavoastră aţi văzut că este tânără, v-a spus că este elevă, nu aţi găsit că este o diferenţă cam mare de vârstă între anii ei şi ai dumneavoastră ca să iniţiaţi o discuţie cu ce făcea ea, unde se ducea?”, a fost întrebarea adresată de judecător lui Dincă.

„Păi doamna preşedintă, nu am analizat. Păi, o persoană serioasă nu iese la stradă să facă cu mâna şi să facă prostituţie”, a fost răspunsul lui.

Ce a declarat Gheorghe Dincă despre Luiza Melencu
De asemenea, Gheorghe Dincă a trimis mai multe scrisori către magistrații de la Tribunalul din Slatina, unde a declarat că se teme pentru viața lui în închisoare.

Despre Luiza Melencu a mărturisit că a vrut să o ajute financiar, după ce a coborât din mașina lui.

„Intenţia a fost să îşi ia ceva că mi-am dat seama că are probleme financiare. Am dat să cobor din maşină şi ea a luat banii şi i-a băgat în geacă, în buzunar. Când am coborât din maşină i-am luat telefonul de pe bancheta din spate.

Am crezut că poate să facă o înscenare şi să zică că a fost luată cu forţa. M-am suit la volan şi m-am dus să întorc maşina. Am mai mers, nu ştiu, până la urmă am vrut să întorc, am întors”, a mai adăugat el, în fața magistraților.