Cine ar putea să fie succesorul lui Vladimir Putin?

Se pare că Vladimir Putin rămâne fără susținători, chiar și apropiații acestuia discutând tot mai des despre un înlocuitor. Sancțiunile pe care Rusia le-a primit în urma declanșării războiului din Ucraina i-au revoltat pe numeroși ruși, chiar și elita dorindu-și ca liderul de la Kremlin să fie înlocuit. Cine ar putea să fie succesorul lui Vladimir Putin?

La trei luni de la începerea războiului din Ucraina, oficialii din Rusia s-au săturat de sancțiuni și de felul în care Vladimir Putin conduce țara. Potrivit presei internaționale, nemulțumirea este generală și îi unește în același gând atât pe cei care își doresc încheierea războiului, dar și pe apropiații lui Vladimir Putin care susțin atacurile asupra Ucrainei.

Cu toții se gândesc la faptul că liderul rus a gestionat prost întreaga situație și că este nevoie de o schimbare. Mai mult, se pare că și în interiorul Kremlinului se vorbește despre înlocuirea lui Vladimir Putin.

„Există o înțelegere sau o dorință, că într-un viitor destul de previzibil, el (Putin-n.a.) nu va mai conduce țara. Nu este vorba despre cei care doresc să pregătească un complot și să-l răstoarne pe Putin, chiar acum. Dar există o înțelegere sau o dorință, ca într-un viitor destul de previzibil, că el nu va mai conduce țara.

Probabil că nu există aproape niciun membru al elitei care să fie mulțumit de Putin. Comunitatea de afaceri și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele rus a început războiul, fără să se gândească la amploarea sancțiunilor – nu se poate trăi normal cu astfel de sancțiuni. Probleme din Rusia din cauza războiului sunt deja evidente, iar la mijlocul verii ele vor veni din toate direcțiile: în transporturi, sănătate, chiar și în agricultură. Nimeni nu s-a gândit la o asemenea amploare a impactului.”, a declarat o sursă de la Kremlin, pentru publicația Meduza.

Zilele lui Vladimir Putin sunt numărate?! Liderul rus nu mai este susținut nici de apropiați. La Kremlin deja se discută despre cine ar putea să îi ia locul
Social media
Cine ar putea să îi ia locul lui Vladimir Putin?
Potrivit aceleași surse, discuțiile despre înlocuirea lui Vladimir Putin au ajuns atât de departe încât deja a fost discutat cine ar putea deveni succesorul liderului de la Kremlin. Se pare că în cărți sunt trei nume, unele chiar apropiate de președintele rus actual.

Printre posibilii succesori ai lui Vladimir Putin se numără primarul Moscovei, Serghei Sobianin, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, și prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale Serghei Kirienko.