Vremea rea în România

Vremea continuă să fie extrem de rea la noi in țară. Așa cum au anunțat deja meteorologii, se pare că luna Iunie va fi ploioasă, cu zile neplăcute. Meteorologii au emis vineri o nouă avertizare Cod galben de averse și vânt valabilă în 16 județe din țară, timp în care va ploua puternic. Mai exact, sunt vizate județele Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Brașov, Argeș, Olt, Covasna, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Avertismentul este valabil în intervalul orar 12.00- 21.00. În tot acest Timp, vremea va fi instabilă, marcată de fenomene meteo extreme. Vântul va sufla cu putere, iar ploile vor atinge cantități de până la 40 de litri/mp.

Vreme rea și in weekend

Vremea va fi frumoasă vineri în Capitala, cu maxime de până la 31 de grade. Totuși, sunt așteptate și aici ploi și ceva vânt, mai ales spre seară și pe timpul nopții. Totuși, Weekend-ul va fi călduros și perfect pentru plajă.

La munte urmează trei zile cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara. Vremea va fi ceva mai bună de săptămâna viitoare, când scăpăm de ploi și vânt.

Pe litoral, vremea va fi frumoasă, iar maximele vor atinge 27 de grade Celsius. Duminică seara, vor reveni furtunile, care vor continua și pe parcursul zilei de luni.

Aceste fenomene de astăzi apar și sâmbătă în vest, centru, nord și la deal, iar duminică și în restul țării. Vremea este extrem de capricioasă și așa va rămâne toată vara.