Ce reprezintă scrisorile emise de ANAF

Dacă ați primit o astfel de scrisoare emisă de Agenția Națională de Administrare Fiscală și nu știți despre ce este vorba și ce aveți de făcut, aflați că ANAF trimite astfel de scrisori când are suspiciuni de fraudă. Sunt cazuri în care CNP-ul apare și pe alte declarații 230, ori culoarea pixului sau semnătura nu s-ar potrivi etc.

În situația în care știți că ați donat către asociația menționată de ANAF, pur și simplu ignorați scrisoarea, nu este nevoie să faceți ceva. În caz contrar se impune se anunțați autoritățile, respectiv ANAF.

În cazul în care nu ați optat pentru virarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat în contul entității beneficiare menționate sau nu ați solicitat virarea sumei pentru această entitate nonprofit/unitate de cult pentru perioada de mai sus, vă rugăm, ca în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări să ne comunicați, în scris, aceste aspecte, transmite ANAF în acele scrisori.

ANAF anunță controale masive! Direcția de control are 30 de echipe pe teren

Preşedinte Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a anunțat că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren. Acestea au scopul de a verifica peste 500.000 de contribuabili şi firme. Șeful ANAF spune că până la finalul lunii iulie, numărul echipelor de control va urma la 70.

Reamintim faptul că ANAF a anunțat că va începe, de la 1 iulie, o campanie de controale la persoane fizice care dețin averi considerate a fi mari, inclusiv la oameni de afaceri care și-au împrumutat propriile firme.

Trebuie să oprim acest flagel al acestor oameni care fură, fac evaziune, nu îşi plătesc taxele, dar ne sfidează pe toţi prin opulenţa şi prin îmbogăţirea nejustificată pe care o fac, a declarat Heiuş.