Pentru că râsul este foarte sănătos, vrem să-ți oferim o porție din tratamentul numit: bancul zilei. Amuză-te și află în continuare ce beneficii au 5 minute de râs cu poftă, zilnic!

Un primar , pe patul de moarte, își întreabă soția:

– Spune-mi dragă, acum că zilele mi se termină, de câte ori m-ai înșelat în cei 30 de ani de căsătorie?

Se gândește femeia și se hotărăște să-i spună adevărul, că oricum îl ia Dumnezeu și să moară împăcat:

– Dragă, să știi că te-am înșelat…de 3 ori

Calculează primarul… de 3 ori în 30 de ani… acceptabil procentul, nu-i mult, și-așa mor…

– Zi-mi când a fost prima dată când m-ai înșelat?

– Îți aduci aminte când erai grav bolnav, doctorii nu mai știau ce să-ți dea, ce să-ți facă… și m-am dus eu la doctorul ăla docent și te-a pus pe picioare într-un timp scurt? Ei bine, atunci te-am înșelat prima dată…

Se gândește primarul “Draga de ea, da’ mi-a salvat viața”…

– Îți aduci aminte când ai rămas fără servici și nu te angaja nimeni și ți se terminase și șomajul și te-a chemat odată la el directorul X-ulescu și ți-a dat funcție și salariu bun de ne-am luat casă și mașină? Aia a fost a 2-a oară…

Se gândește iar primarul “Hmmm… cu ăla… da’macar am ieșit din rahat la vremea aia… hai c-o iert”

– Te iert, dragă… Și spune-mi-o și pe ultima, că simt că nu mai am mult de trăit…

– Îți aduci aminte, zice doamna, când ai candidat la primărie?

– Da…

– Și ai intrat în turul 2…

– Da, dragă, ce emoții am avut…

BANCUL ZILEI: Popa si copilul din flori

Cica un doctor avea o amanta si dupa vreo 6 luni de la ultima lor aventura vine tipa si ii spune:

– Am pus-o, sunt insarcinata si nu mai pot sa fac nimic.

– Asta e, ii raspunde doctorul, fa-l ca vedem noi cum ne descurcam.

Dupa ce naste tipa au ei grija un timp de copil, pana vine un popa la consult:

– Dom’ doctor, ma doare burta rau de tot.

– Imediat iti fac o injectie si te rezolv parinte.

Ii face doctorul un somnifer, iar cand se trezeste popa, vede un copil langa el.

– Ai nascut, parinte!

– Binecuvantat fie Domnul, am nascut… E al meu si-l iau acasa.

Dupa vreo 20 de ani, popa tragea sa moara si isi cheama fiul la capatai.

– Mai baiete, hai sa-ti spun secretul vietii tale: «Eu nu sunt tatal tau, eu sunt mama ta. Tatal tau e clopotarul». 🙂

Ion cu sotia sa merg in vizita la Vasile acasa

Jucand carti la masa, Ion scapa din greseala o carte si cand se apleaca sa o ia baga de seama ca sotia lui Vasile nu poarta chilotei.

Dupa ce termina ei jocul, aceasta il prinde singur prin bucatarie si-l intreaba:
– Ti-a placut ce-ai vazut sub masa? O poti avea pentru 100 €. Vino sambata dupa-amiaza pe la 2.00, ca Vasile e la munca…

Trec zilele, sambata la 2.00 vine Ion, ii da 100 €, isi face de cap cu ea si pleaca multumit. Pe la 4.30 vine si Vasile acasa:

– Nevasta, a fost Ion azi pe-aici?

– A fost… zice ea cam cu juma’ de gura.

– Ti-a dat 100 €?

– Mi-a dat… zice ea, cu teama ca Vasile o fi «mirosit» ceva.

– Bun! Ca a trecut azi dimineata pe la serviciu, mi-a cerut 100 € imprumut si a zis ca ti-i da tie dupa-amiaza…

Doi tipi la inchisoare. Primul intreaba:

– Cati ani ti-au dat?
– 15!
– Pentru ce?
– Am spart cateva geamuri la serviciu.
– Dar unde lucrai?
– Pe un submarin…

Este adevărat: râsul este un medicament puternic

Râsul vă întărește sistemul imunitar, stimulează starea de spirit, diminuează durerea și vă protejează de efectele dăunătoare ale stresului. Nimic nu funcționează mai repede sau mai fiabil pentru a vă readuce mintea și corpul în echilibru decât un râs bun. Umorul îți ușurează poverile, îți inspiră speranță, te conectează la ceilalți și te menține la pământ, concentrat și alert. De asemenea, te ajută să eliberezi furia și să ierți mai repede.

Cu atât de multă putere de vindecare și reînnoire, abilitatea de a râde ușor și frecvent este o resursă extraordinară pentru depășirea problemelor, îmbunătățirea relațiilor dvs. și sprijinirea sănătății fizice și emoționale. Cel mai bun dintre toate, acest medicament de neprețuit este distractiv, gratuit și ușor de utilizat.

În copilărie, obișnuiam să râdem de sute de ori pe zi, dar, ca adulți, viața tinde să fie mai serioasă și râsul mai rar. Însă, căutând mai multe oportunități pentru umor și râs, vă puteți îmbunătăți sănătatea emoțională, vă puteți întări relațiile, puteți găsi o fericire mai mare – și chiar puteți adăuga ani vieții voastre.

Râsul este bun pentru sănătatea ta

Râsul relaxează întregul corp. Un râs bun, consistent, ameliorează tensiunea fizică și stresul, lăsând mușchii relaxați până la 45 de minute după aceea.

Râsul stimulează sistemul imunitar. Râsul scade hormonii stresului și mărește celulele imune și anticorpii de combatere a infecțiilor, îmbunătățindu-vă astfel rezistența la boli.

Râsul declanșează eliberarea de endorfine, substanțele chimice naturale care se simt bine. Endorfinele promovează un sentiment general de bunăstare și pot chiar ameliora temporar durerea.

Râsul protejează inima. Râsul îmbunătățește funcția vaselor de sânge și crește fluxul sanguin, ceea ce vă poate ajuta să vă protejați împotriva unui infarct și a altor probleme cardiovasculare.

Râsul arde calorii. Nu este un înlocuitor pentru mersul la sală, dar un studiu a constatat că râsul de 10 până la 15 minute pe zi poate arde aproximativ 40 de calorii – ceea ce ar putea fi suficient pentru a pierde trei sau patru kilograme pe parcursul unui an.

Râsul ușurează sarcina grea a furiei. Nimic nu difuzează furia și conflictul mai repede decât un râs comun. Privirea la partea amuzantă poate pune problemele în perspectivă și vă poate permite să treceți de la confruntări fără să vă țineți de amărăciune sau resentimente.

Râsul te poate ajuta chiar să trăiești mai mult. Un studiu efectuat în Norvegia a constatat că oamenii cu un puternic simț al umorului au supraviețuit celor care nu râd la fel de mult. Diferența a fost deosebit de notabilă pentru cei care luptă împotriva cancerului.